Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki puree

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 6 szt.
masło 1/8 kostki
mleko skondensowane niesłodzone 1/4 szkl.
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki puree

1. uhgotowane ziemniaki ugnieść
2. do ziemniaków dodać masło i mleko i dokładnie wszystko wymieszać, aż powstanie puszysta masa
3. masę doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową
4. Rada - z gałką należy postępować ostrożnie, gdyż jej pełny smak uwalnia się dopiero po chwili, toteż nalezy uważać, by jej nie przedawkować
5. łyżką do lodów formować z purre kuleczki i udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 08.12.2012 10:09
uwielbiam takie rozwiązanie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak