Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 3 szklanki
mleko 3 szklanki
dynia 0,5 kg
masło 4 łyżki
sól
cukier 2 łyzki
cukier waniliowy 1 paczka
jaja 2 sztuki
rodzynki 0,05 kg
śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z dynią

Kaszę włożyć do wrzącego mleka z sola i częścią tłuszczu, zagotować, mieszając. Dynie opłukać, obrać ze skórki, usunąć pestki, pokrajać w drobną kostkę, włożyć do kaszy razem z częścią masła, wymieszać, przykryć, gotować na małym ogniu. Rodzynki opłukać, namoczyć w ciepłej wodzie, odcedzić. Jaja umyć, rozbić, utrzeć z cukrem, pozostałym tłuszczem i cukrem waniliowym. Do przestudzonej kaszy dodać utarte jaja z cukrem i rodzynki, wymieszać wyłożyć do rondla i zapiec. Kasze podawać polaną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak