Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kawowy z bita śmietana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

20g zelatyny
20g kawy naturalnej
50g cukru pudru
20g cukru pudru do bialek
100ml smietany kremowki
jaja 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kawowy z bita śmietana

Zelatyne rozpuscic, kawe zaparzyc w 100ml wody. Jaja rozbic, oddzielic zółtka od bialek. żółtka utrzec z cukrem, wlewac do nich powoli goracy napar z kawy, miksujac po czym ubijac na parze, az zgestnieje. Dodac zelatyne, ubita piane z bialek, ubita śmietanke i dokladnie wymieszac . Krem przelac do pucharkow i zostawic do zastygniecia.

Polecam udekorowac bita smietana i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 30.01.2012 14:50
extra, uwielbiam desery kawowe
Ela15 05.09.2011 10:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak