Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza jeczmienna z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

200g kaszy jeczmiennej
400ml wody
100g cebuli
100g boczku wędzonego
50g chrzanu
sól, pieprz
50g sera żółtego
tłuszcz 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: kasza jeczmienna z boczkiem

Kasze ugotowac w naczyniu na parze. Cebule drobno posiekac. Boczek pokroic w kostke, czesciowo stopic dodac cebule i lekko zarumienic dodac chrzan. Kasze doprawic przełożyc do naczynia zaroodpornego wysmarowanego tluszczem i posypanego bulka tarta, posypac startym serem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak