Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
cukier 15 dag
jaja 3 sztuki
bakalie 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę. Gdy masa będzie jednolita i pulchna dodać drobno posiekane bakalie, po czym lekko wymieszać. Długa formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Piec w 160 stopniach przez 60 minut. Można przełożyć dowolną masę oraz polać dowolną polewą oraz udekorować struganymi migdałami i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.09.2011 08:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak