Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa na ozorkch

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2l wywaru z ozorków
100g cebuli
300g baraniny
tłuszcz
400g ziemnaików
150g zacierki
sól, pieprz, czosnek
Papryka słodka mielona Prymat
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: zupa na ozorkch

Cebule posiekac. Mieso pokroic w kostke podsmazyc, dodac cebule, zalac wywarem i gotować. Ziemniaki umyć, obrac , pokroic w kostke i dodac do miesa pod koniec gotowania. Na koniec dodac zacierke i przyprawy, chwilke pogotowac czesto mieszajac, doprawic.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak