Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 50 dag
głowa i grzbiet ryby
woda około 2 litry
marchewka 2 sztuki
seler 1 kawałek
pietruszka 1 sztuka
por 1/2 sztuki małej
makaron nitki 1 opakowanie
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
zioła suszone
olej 1 łyżka
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbitem. Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne. Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną. Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 07.02.2014 10:30
smaczna :-)
IKrakowianka 04.12.2013 21:39
świetny smak
madi356 23.12.2010 19:59
ja lubię, pamiętam jak moja córcia jadła początkowo zupki rybne w słoiczkach:)
Katarzyna/kate1980 15.10.2010 08:05
a ja nie za bardzo ale patrząc na to zdjęcie mam ochotę spróbować
Iwusia 08.10.2010 10:53
Lubię taką zupkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak