Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros z kapustą czerwoną

5.0
(35)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
kapusta czerwona 1/2 słoika
cebula 5 szt
kukurydza 1/2 puszki
majonez 3 łyżki
keczup pikantny 3 łyżki
ogórek konserwowy 1 słoik
przyprawa gyros do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros z kapustą czerwoną

Podwójny filet kroimy w kostke ,smażymy z przyprawa gyros i odstawiamy na 2 godz..
Następnie w naczyniu układamy warstwami ;
1]kapusta czerwona
2]pokrojona cebulka w kostkę
3]kladziemy kukurydzę
4]na kukurydzę kladziemy usmażony filet
Następnie z majonezu ,keczupu i czosnku przygotowujemy sos i polewamy na wierzch fileta , przybieramy pokrojonym ogórkiem korniszonem pokrojonym w drobną kostkę.
smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna11 13.08.2011 22:46
uwielbiam gyrosa!
MAR3STA 06.06.2011 00:30
fajnie wygląda;)
Mariolka1 26.11.2010 18:18
pycha
Magdalena80 08.10.2010 14:13
ja również!
Jaheira11 08.10.2010 12:15
uwielbiam gyrosa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak