Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
cukru 2 szkl
margaryny 0,5
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki

Wszystkie składniki gotujemy w garnku ok godziny. Masa zacznie zmieniać kolor i kiedy będzie nabierać brązowych kolorów, musimy energicznie mieszać, żeby się nie przypaliła.
Jeżeli mamy prostokątne pojemniczki do lodu, masę nakładamy do nich. Jeżeli nie masz takich pojemników, wystarczy zawinąć masę w foliowe kwadraty, jak cukierki.
Uwaga bardzo słodkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika179
Monika179 03.11.2010 16:38
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak