Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dotyk aniola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 lyzka
jaja 4 szt.
ocet 10 % 1 lyzeczka
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia łyżka
bita śmietana 2 opakowania
śmietana 18 proc 0.5 litra
wiórka kokosowe 0.25 dag
płatki migdałowe 0.25 dag
Biszkopt 1 szkl.
mąka tortowa 1 szkl.
Krem: 2 tabliczki
biała czekolada 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: dotyk aniola

biszkopt:zoltka odzielamy od bialek i ucieramy z proszkiem do pieczenia. bialka ubijamy z cukrem na piane. dodajemy zoltka ,make tortowa i ziemniaczana oraz ocet. mieszamy. pieczemy ok.30 minut. KREM:czekolady rozpuszczamyw cieplej wodzie,wlewamy do niej smietane i studzimy. potem miksujemy powoli dodajac proszek z bitej smietany ,wiorka.miksujemy na jednolita mase. biszkopt kroimy na pol i przekladamy 3/4 masy reszte kremu wysmarowujemy na wierzch i posypujemy mgdalami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.01.2013 10:23
warto spróbowac
MAŁY 08.08.2011 13:44
pycha
MAŁY 08.08.2011 13:44
pycha
MAŁY 08.08.2011 13:44
pycha
IZABELA29 09.10.2010 10:38
coś słodkiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak