Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa dyniowa z tortellini

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
cebula biała
curry 2 łyżeczki
3 łyżki masła
sól
tortellini 20 dag
bulion warzywny 1,2 l

Przepis i sposób przygotowania na: zupa dyniowa z tortellini

Dynię obrać, usunąć środek z pestkami. Miąższ pokroić. Jabłko obrać, pokroić, oczyścić. Cebulę posiekać.
Masło stopić w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać jabłko i dynie, posypać curry i ostrą papryką, poddusić. Wlać bulion warzywny, gotować 20 minut. Zmiksować, przyprawić do smaku. Tortellini ugotować, dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.12.2012 14:28
mmm rewelacja;)
Grażyna13 25.09.2011 13:04
Podoba mi sie :)
marta1371 09.04.2011 21:53
ciekawy pomysł
Sylwia88 28.12.2010 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak