Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 40 dag
czosnek
olej
sok z cytryny
Przyprawa curry orientalna Prymat
marchew
sól
cebula biała 2 szt
boczek 6 plastry
papryka zielona
papryka żółta
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk z kurczaka

Mięso podzielić na 12 kostek. Obrany czosnek wycisnąć do miski, dodać 4 łyżki oleju, sok z cytryny, łyżeczkę curry i wymieszać. Mięso ułożyć w marynacie, przykryć i odstawić na godzinę. Obrać marchew, pokroić w plastry i wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody i posolić. Paprykę zieloną i czerwoną przepołowić, wydrążyć, umyć i pociąć na kawałki. Obraną cebulę pokroić w ósemki. Wyjąć mięso z marynaty i osączyć. Każdy kawałek zawinąć w połowę plasterka boczku. Na każdą szpadkę nadziać po 3 kawałki mięsa, przekładać warzywami. Szaszłyki smażyć przez 8-10 minut obracając i smarować marynatą. podawać z ryżem i różnymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak