Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
pomidory 50 dag
olej
sól
czosnek
pietruszka
mięso wieprzowe 50 dag
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne z papryką

Cebulę posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Paprykę pokroić na ćwiartki, wydrążyć i pokroić w paseczki. Olej rozgrzać na patelni i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać pokrojoną paprykę, krótko podsmażyć i wlać szklankę rosołu. Gotować przez 5 minut. Dodać pomidory, oregano, sól, pieprz. Dusić przez około 15 minut. Posiekać pietruszkę. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju, podsmażyć połowę cebuli z ząbkiem czosnku. Mięso wymieszać z podsmażoną cebulą z czosnkiem i pietruszką. Dodać jajko, bułkę tartą, wyrobić na plastyczną masę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Z masy uformować kulki. Usmażyć. podawać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.12.2012 14:35
mmm pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak