Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywne tymbaliki

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 kostki rosołu z kury
jajko 5
mieszanka warzywna 0,5kg
pieczarki 1kg
3 łyzki żelatyny
troszke szczypiorku
Puszka groszku zielonego konserwowego

Przepis i sposób przygotowania na: warzywne tymbaliki

W trzech szklankach wody należy rozpuścić kostki bulionowe. Następnie pokrojone w plasterki warzywa z pieczarkami gotujemy 15 min. Dodajemy namoczoną żelatynę. Troszkę wywaru wczesniej wlewamy do małych salaterek aby pozostały do wystygnięcia. Należy następnie ułożyć warzywa, popkrojone jajeczka i natkę pietruszki wraz ze szczypiorkiem i zalać resztą wywaru i pozostawić do wystygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.12.2012 14:35
świetne są;)
barbara11561 08.11.2011 17:06
fajna przekąska
Magdalena80 08.10.2010 14:23
też robię co jakiś czas tymbaliki!
magical66 07.10.2010 20:50
warto sprobować!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak