Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki duszone z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maśllaki 75 dag
boczek 15 dag
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny
masło 10 dag
bulion 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki duszone z boczkiem

Dusimy pod przykryciem umyte i wyczyszczone wcześniej grzyby na wolnym ogniu przez około 40 minut(wsadzamy tam około 5 dag masła)W miarę potrzeby grzyby należy podlewać bulionem. Na samym końcu duszenia się grzybów dodajemy pokrojony boczek. Sos należy zagęścić żółtkami oraz przyprawiamy go odrobiną solą i pieprzem a przede wszystkim sokiem z cytryny. Dobrze to wygląda dodawane do ziemniaków puree :) Można posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.03.2013 07:53
mniam mniam;)
Roman5 14.11.2010 20:06
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak