Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa do babki lub murzynka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/3 kostki
kakao 1 czubata łyżka
cukier 4 łyzki
woda letnia 1-2 łyżki
gorzka czekolada 1-2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa do babki lub murzynka

W garnuszku rozpuszczamy margarynę z cukrem, następnie dodajemy kakao naturalne i 1-2 łyżki ciepłej wody. Możemy również dodać posiekanej ciemnej czekolady. Wszystko razem zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i pozostawiamy do przestygnięcia. Gdy nieco stężeje polewamy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 25.11.2013 21:02
coś wspaniałego
PaniMISIOWA 27.06.2013 15:57
trochę musi postać, ale do końca jest lekko miękka - nie taka jak czekolada
plocia 26.12.2012 14:59
A szybko tężeje ? ostatnio miałam jakąś polewę to schła i schła..
smakowita 18.05.2012 08:35
najlepsza
polly66 03.04.2012 13:41
domowa lepsza, choć zazwyczaj z lenistwa sięgam po gotową;P
AGNIESZKA144 06.12.2011 20:29
pyszna
Adamorek 27.11.2011 12:55
dobre ciasto
bercik1 13.05.2011 10:52
Wspaniała polewa.
IlonaAlbertos 12.05.2011 14:33
Jeśli babka, to z polewą albo lukrem :)
Edyta38 19.01.2011 17:01
pycha:)
Babciagramolka 08.12.2010 09:29
Coś dla mnie - wszystko co z czekoladą to biorę.
Pati8 30.11.2010 13:40
ja mam podobny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak