Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta w słoikach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 3 kg
cebula 0,5 kg
marchewka 1 kg
Goździki całe Prymat 4 szt
woda 2 l
ocet 10 % 0,5 l
cukier 30 dkg
sól 3 dkg
pieprz kulki 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta w słoikach

Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na grubych oczkach cebulę pokroić w kostkę. Włożyć wszystko do garnka zalać wodą i dodać wszystkie przyprawy. Gotować aż kapusta będzie miękka, gorące dać do słoików dodać zalewy z gotowania. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozosyawic aż będą zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.12.2013 17:34
super do obiadu
IZABELA29 07.08.2012 09:34
takiej jeszcze nie robiłam może kiedyś się skuszę
Krystyna32 31.05.2012 09:16
extra
Mariusz10 05.03.2012 18:17
lubię taką kapustę
Justa32 23.10.2011 16:59
bardzo pyszna
matii6 10.10.2010 19:41
na zimę super przepis,muszę zrobić
Margo1 08.10.2010 08:42
bardzo ją lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak