Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa z zygzakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
masło 1 kostka
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa z zygzakiem

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajka i dalej ucieramy. Mąki łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masła. Mieszamy.
Około ¼ masy przekładamy do osobnego naczynia i mieszamy z łyżką naturalnego kakao.
Do wysmarowanej formy do babek wkładamy trochę mniej niż połowę jasnego ciasta, następnie ciasto ciemne i na koniec znów jasne.
Pieczemy 50-60 minut w temp. 175st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.12.2012 14:38
mm pyszne;)
Cukiereczek13 17.09.2012 18:22
wspaniale sie prezentuje ;)
smakowita 27.06.2012 18:58
pyszna !
leonkot 20.03.2012 18:40
świetny ten zygzak :)
leonkot 20.03.2012 18:40
świetny ten zygzak :)
rjustysia 08.12.2011 12:14
Prezentuje się bardzo ładnie :)
Sarenka 23.11.2011 09:48
Babki robię często, lubię te wilgotne. Marmurkowe robiłam kilkakrotnie, ale z zygzaczkiem jeszcze nie ;))))
stokrotka 03.05.2011 10:41
pysznie wygląda
Dorota76 16.10.2010 11:31
Fajnie wygląda bardzo dawno nie robiłam babki piaskowej muszę zaś zrobić tym razem zrobię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak