Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka dwukolorowe z marmoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marmolada 25 dkg
kakao 3 dkg
mąka 55 dkg
cukier 20 dkg
żółtka gotowane 3 szt
masło 25 dkg
sok z 1 cytryny
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka dwukolorowe z marmoladą

Z mąki, żółtek ugotowanych, jaj, soku z cytryny, cukru, masła wyrobić kruche ciasto. Podzielić je na połowę i do jednej połowy dodać kakao. Rozwałkować ciasto i wykrawać okrągłe ciasteczka. Ozdobić połowę ciasteczek dowolnymi wycinankami z ciasta innego koloru i posmarować po wierzchu jajem. Piec w średnio gorącym piekarniku. Po ostudzeniu smarować ciasteczka marmoladą i składać po dwa, biorąc jedno ciastko jasne i jedno kakaowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak