Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry holenderskie (belgijskie)

4.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Gofry holenderskie (belgijskie) - jak je zrobić? Czym się wyróżniają? Czy są lepsze od tradycyjnych? Przekonasz się przygotowując ten przepis!

Składniki:

mleko 0,5 l
jajko 2 sztuki
mąka 30 dag
cukier puder 75 g
masło 10 dag
sól szczypta
proszek do pieczenia 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry holenderskie (belgijskie)

Gofry holenderskie, czy też belgijskie, mają wyjątkowy smak. Zapewnia go dodatek roztopionego masła. Jeśli lubisz właśnie taką wersję gofrów, koniecznie przygotuj ten przepis. Maślane, złociste i niezwykle chrupiące - takie właśnie są gofry belgijskie!

Wszystkie składniki wymieszać, a na końcu dodać roztopione, letnie masło. Upiec na złoto w gofrownicy. Letnie gofry belgijskie posypać cukrem pudrem.

Sprawdź także:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 17.02.2014 18:37
Pyszne,zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych
barbara11561 22.10.2013 10:06
świetne gofry:)
IZABELA29 27.09.2012 08:50
dobre
misia53 26.09.2012 14:39
ooo... gofrownicy beniu nie dam ci a na gofry zaproszam z małą flaszeczką hihi....
ben-ka 26.09.2012 14:13
Misiu jak odkopiesz swoją gofrownicę to i mi podeślij:)
misia53 25.09.2012 17:54
a ja zapomniałam o swojej gofrownicy a goferki sa pyszne...
Krystyna32 03.02.2012 00:11
pyszne
SyMiki 04.11.2011 19:37
uwielbiam gofry
jolanta19 06.10.2011 10:44
super deser
berys18 07.03.2011 09:44
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak