Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik jagodowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ukwaszona maślanka 3 szklanki
żółtko jajek 2
cukier 5dag
obrane i zmielone migdały 5dag
lyzka cukru waniliowego
łyżka soku z cytryny
łyżeczka skórki z cytryny
4-5 łyżek bitej śmietany

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik jagodowy

W gorącej kąpieli wodnej utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty kogiel mogeil. Pod konieć ucierania dodać sok i skórkę z cytryny. Ostudzić i mieszając wlewać powoli maślankę. Następnie dodajemy migdały i bitą śmietanę. Owoce wyczyszczone i osączone dodajemy do chłodnika. Wstawiamy następnie do lodówki na 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 09.10.2010 20:17
uwielbiam jagody!!
Magdalena80 08.10.2010 14:48
akurat lubię jagody!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak