Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chili con carne po mojemu

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 500g
wędzony boczek 200g
2 puszki fasoli el chico
2 puszki pomidorów
5 ząbków czosnku
2 czerwone papryki
3 łyżki chilli
pieprz Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: chili con carne po mojemu

Boczek pokrojony w kostkę smażymy na patelni. Kiedy zrumienimy boczek dodajemy posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek i paseczki papryki i smażymy do miękkości. Następnie dodajemy mięso mielone i chilli a potem pomidory i fasolę. Danie gotujemy powoli przez ok 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 25.11.2010 15:41
moze i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak