Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ze szpinakiem i fetą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 filety z piersi kurczaka
cebula
feta 10dag
szpinak 40dag
ząbek czosnku
2 łyżki posiekanego tymianku
śmietana 100ml
3 łyżki oliwy

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ze szpinakiem i fetą

Szpinak płukamu i osączamy. Cebulę i czosnek należy obrać, posiekać, szeklić na łyżce oliwy i dodajemy szpinak z tymiankiem. Wszystko dusimy i przestudzamy aby wymieszać z pokrojoną fetą. W piersiach kurczaka naciąć kieszenie i nafaszerować szpinakiem, otwory spinamy wykałaczkami. Na rozgrzanej oliwie wykładamy nafaszerowane piersi i zrumieniamy ze wszystkich stron. na patelnie wlewamy śmietanę i dusimy jeszcze przez 5 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 27.11.2010 18:49
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak