Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka indycza w piwie z fasolą.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
seler 100 gr
cebula 1 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
Kolendra cała Prymat
piwo 0,5 szt
woda 1 szkl
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
fasola biała z puszki 1 szt
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 2 łyżeczki
indyk 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka indycza w piwie z fasolą.

Golonki oczyścić, zdjąc skórę i przyrumienić ze wszystkich stron.
Przełożyc do naczynia do duszenia, Przyrumienic pokrojoną cebulę i wyłozyc na mięso. Seler i marchewką pokroić w paski i włożyc do garnka. Posypać wszystko kolendrą kucharkiem papryczką i przyprawą do drobiu, podlać piwem i wodą i dusić do miękkości. pod koniec dodać fasolę z puszki i trochę przyprawy do dań z fasoli ( do smaku) . Zagotować wszystko razem . Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 06.04.2012 10:33
aż ślinka leci:)
angelika14 12.04.2011 10:18
ślicznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak