Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz burakowo-grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
sok z cytryny
cukier
sól
zielenina
masło 1 lyzka
grzyby suszone 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz burakowo-grzybowy

Poprzedniego dnia wyszorowane buraki obrać, zetrzeć na grubej tarce, zalać wrzątkiem(1.5l) i pozostawić pod przykryciem na noc. Umyte grzyby namoczyć na kilka godzin, a następnie ugotować w tej samej wodzie i tez pozostawić do jutra. Nazajutrz buraki odcedzić na sicie, wywar burakowy zmieszać z wywarem z grzybów, przyprawić do smaku i zagotować. Odstawić ognia, dodać masło i wsypać zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 02.08.2011 14:36
ciekawe
Emilia21 02.08.2011 14:36
ciekawe
Ewelina47 15.12.2010 14:25
ciekawe...
misia53 22.10.2010 21:09
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak