Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki cukiniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka, 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżecz
sól, pieprz dio smaku
woda 1/2 szklanki
jajko 2 szt.
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki cukiniowe

Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Solimy, po kilku minutach odciskamy wodę. Ścieramy też cebulę i dodajemy do cukinii.Wbijamy jajka, dodajemy olej , mąkę z proszkiem do pieczenia i wodę gazowaną. Mieszamy dokładnie i doprawiamy, możemy dodać ulubione zioła. Nabieramy łyżką ciasto i kładziemy na rozgrzany olej owalne racuszki. Smażymy najpierw pod przykryciem, po odwróceniu dosmażamy bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 30.11.2013 23:09
z cukinii są smaczne
Karolcia12 29.10.2013 10:51
ciekawe wykorzystanie cukinii
Elżbieta17 21.03.2012 08:41
fajny pomysł na cukinię:)
bietka 01.02.2012 10:04
smacznie wyglądają
Joanna108
Joanna108 08.09.2011 19:36
idę do kuchni - cukinie czekają :)
Beata73 09.03.2011 13:28
wspaniałe!
marmar 17.11.2010 17:43
pysznie wyglądają
SmacznaPyza 08.11.2010 09:28
też takie robię - są bardzo smaczne
PaniMISIOWA 30.10.2010 12:16
muszą być pyszne!
mamusia1 24.10.2010 07:07
bardzo smaczne!
pacpaw 10.10.2010 00:57
a ja takich jeszcze nie robiłem...ale to się niedługo zmieni ;o)
Mati13 08.10.2010 14:54
robie podobne i sa bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak