Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez zagniatania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1kg
jajko 6
masło kostka
drożdże 7 dag
cukier 2 szkl
mleko 2i 1\\2 szkl
olej 2 łyżki
cukier wanilinowy
jagody 1\\2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez zagniatania

Do garnka wkładamy rozkruszone drożdże , ciepłe mleko, cukier , jajka, roztopione masło, tylko ,żeby nie było gorące i olej. Mieszamy wszystko łyżką.Przykrywamy ściereczką czystą i pozostawiamy na noc. Rano wsypujemy mąkę, cukier waniliowy i mieszamy.Brytfankę smarujemy masłem, bułką tartą, wylewamy pół ciasta , sypiemy jagody i przykrywamy resztą ciasta. Wierzch smarujemy białkiem roztrzepanym. Pieczemy godzinę w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.10.2010 09:08
i proste..
alaaa 08.10.2010 10:23
ciekawe,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak