Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 4 plastry
ogórek kiszony 1
boczek wędzony 4 paski
cebula 1
keczup 1 lyzka
śmietana gęsta 30 % 150 g
sól
pieprz
mąka 1 lyzka
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane Ani

mięso rozbijamy na cienkie płaty, obsypujemy sola i pieprzem, smarujemy z jednej strony cieniutko keczupem. na brzegu płata kładziemy pasek ogórka, pasek boczku, trochę usiekanej cebuli i zwijamy zrazy, które obwiązujemy nitka. Obsypujemy maka. obsmażamy na rumiano, podlewamy woda i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest gotowe, dodajemy śmietanę i dusimy razem jeszcze 5+10 min. Podajemy z kasza gryczana i buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 11.11.2011 23:03
Robię niemal identyczne, tylko bez keczupu - pyszne są :)
Emilia21 05.09.2011 15:13
pycha
Emilia21 05.09.2011 15:13
pycha
danusia19671 01.07.2011 20:05
Pychota
magical66 16.02.2011 09:05
pyszne
Ewelina47 30.01.2011 08:09
pycha
Agnieszka172 19.10.2010 20:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak