Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele w skorupce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twarożek 40 dag
masło 2 łyżki
jajko 2
cukier 4 łyżki
laska wanilii 1\\2
morele 8-10
CUKIER W KOSTKACH 8-10
sok z pół cytryny
Panierka:
masło 8łyżek
cukier 4 łyżki
orzechy 15 dag posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Morele w skorupce

Z moreli wyjmij pestki najpierw, a w ich miejsce włóż kostkę cukru . Serek wymieszaj z jajkami. Wanilię przekrój zeskrob miąższ i dodaj do masy. Wymieszaj z cukrem z masłem i z sokiem z cytryny. Zagęszczamy bułką tartą . Wstawiamy na 30 minutek do lodówki. Wyjmij i podziel na 8 częsci, każdą rozpłaszcz w środek wsadz morelę . Oblep ciasto wokół owocu formując kulę. Wstaw wodę z dodatkiem soli i wkładaj kule pojedynczo i gotuj na małym ogniu, kiedy zaczną wypływać to znaczy że trzeba je wyjąć. Obtaczamy mokre w panierce : masło stapiamy , wymieszaj z cukrem i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 31.07.2011 11:25
wyśmienite
Anna146 13.05.2011 21:11
ciekawe
alaaa 08.10.2010 10:22
na pewno smaczne,,,
Margo1 07.10.2010 16:36
Pięknie wyglądają i są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak