Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki ze śmietaną i kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 60 dag
pomidory 12 szt.
cebule 2 szt.
1/2 szklanki śmietany
masło 2 dag
czubata łyżka mąki
szklanka rosołu
łyżka kaparów

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki ze śmietaną i kaparami

Polędwiczki wieprzowe opłukać, pokroić w skośne plastry. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, następnie pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pociąć w niewielką kosteczkę.
Polędwiczki posolić, opanierować w mące, usmażyć na maśle na złotobrązowy kolor. Przełożyć do rondla, przykryć Na tym samym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać miąższ z pomidorów. Mieszając, smażyć kilka minut. Dolać rosół i śmietanę. Chwilę gotować razem. Następnie sos przetrzeć przez sito. Dodać go do mięsa, dorzucić kapary. Posolić. Dusić 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 21.08.2015 12:50
pyszny pomysł
Ela15 11.05.2015 18:16
ciekawy przepis
Margo1 11.04.2015 18:50
wyglądają super
kome 29.03.2011 23:46
To pewnie smaczne
Sylwia88 13.12.2010 14:53
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak