Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki w sosie pietruszkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwicy wieprzowej 8 medalionów
śmietana 30% 20 dag
4 łyżki masła
pęczek natki pietruszki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól
1 łyżka oliwy

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki w sosie pietruszkowym

Medaliony wieprzowe lekko ugnieść ręką, aby nadać im zgrabny kształt. Ułożyć na posmarowanej tacce do grillowania.
Na każdym medalionie umieścić mocno schłodzony kawałek masła. Następnie ułożyć na grillu. Kiedy mięso będzie rumiane z jednej strony, obrócić na drugą i dogrillować.
Gotowe oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Następnie przygotować sos pietruszkowy: Zagotować śmietankę, zestawić z ognia, dodać posiekaną natkę, zmiksować, doprawić. Polać mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak