Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka torowa 1 szkl.
budyń czekoladowy 1
jajko 3
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia łyżka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z budyniem

Białka ubijamy na sztywno ,dodajemy cukier .Następnie dodajemy żółtka .Ubijamy dokładnie .Następnie dodajemy mąkę i proszek budyniowy.Wylewamy ciasto do keksówki i pieczemy w 180* C przez 45 minut .Polewamy polewą czekoladową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 27.05.2013 14:25
fajna ciekawa babeczka
kate.500 12.05.2013 19:00
pieknie wyrosła
rjustysia 04.05.2013 22:16
prosty przepis i świetny deser :)
olkaaa 18.05.2012 07:53
bardzo fajne
zdzislawa2 27.03.2012 12:27
ekstra
IlonaAlbertos 20.11.2011 21:50
Wygląda wspaniale.
barbara11561 04.06.2011 10:52
Super smaczna:)
Magdalena/26Mooi 04.05.2011 07:23
pyszna!
ZEWA 12.04.2011 01:37
szybko i smacznie
IZABELA29 01.01.2011 14:17
3 łyżki majonezu zamiast tłuszczu
wiktor188 24.12.2010 21:44
pycha
JAGNA1 22.11.2010 17:24
Nadal nie wiem, co z tym tłuszczem.... Czy ktoś bardziej doświadczony może odpowiedzieć? :)
JAGNA1 08.11.2010 14:02
Czy nie dodaje się żadnego tłuszczu ?
SYLWIA63 06.11.2010 13:53
ciekawy przepis
ben-ka 10.10.2010 09:55
Robię podobną a zamiennie można dodać kisiel.
Mati13 09.10.2010 16:42
bardzo lubie taka babke:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak