Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka kawowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kardamon 0,5 łyżeczki
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
likier kawowy 100 ml
śmietanka 30 % 100 ml
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
kawa rozpuszczalna 300 mocna

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka kawowa

Gorącą kawę wymieszać z kardamonem, cynamonem i połową żelatyny. Przestudzić i wlać do 4 szklanek, do połowy ich wysokości. wstawić do lodówki żeby galareta stężała. Przygotowanie drugiej warstwy: likier przelac do rondelka, dodać 4 łyżki wody, podgrzać i połaczyć z połową pozostałej żelatyny. przestudzić i wylać na galaretkę. Wstawić do lodówki. Śmietankę wymieszać z cukrem pudrem. Pozostała żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ćwierć szklanki) i wymieszać ze śmietanką. Te warstwę wlać na galaretkę z likieru i ponownie włożyć do lodówki aby stężała

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 28.11.2011 16:30
mniam
Rogalik 21.08.2011 22:44
pycha
adam1f 19.05.2011 00:12
ciekawa
irenka 27.03.2011 22:22
lubię takie desery
AgaS10 26.03.2011 23:53
a właśnie,ze bardzo ciekawy deser:)
Krzysztof42 02.02.2011 15:23
nie za ciekawe z tą kawą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak