Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko kwaśna marynata do żeberek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
miód prawdziwy 4 łyż.
olej 5 łyżek
wódka gorzka 1 kieliszek
sok pomarańczowy 1/2 (100%)

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko kwaśna marynata do żeberek

Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Marynata; Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, tak aby powstała jednolita mieszanina. Zalewamy nią żeberka. Dokładnie mieszamy, aby marynata dostała się do każdego kawałka mięsa. Odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie pieczemy około 2 godzin, powinien utworzyć się karmel.

Taka marynata doskonale nadaje się to każdych żeberek nie tylko wieprzowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.10.2010 20:44
Przydatny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak