Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO DROŻDŻOWE Z DYNIĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg.
cukier 25 dkg
margaryna 1/2 kostki
olej 1/2 szkl
drodże, 7 dkg
dynia 37 dkg
mleko 2% 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO DROŻDŻOWE Z DYNIĄ

Miąższ dyni(bez pestek) kroimy w kostkę i rozgotowujemy w 1 szkl. mleka na gładką masę. Drożdże mieszamy z pozostałym mlekiem i łyżeczką cukru i zostawiamy do wyrośnięcia. W misce mieszamy mąkę, rozczyn, cukier, olejek, roztopiony tłuszczi dynię, wyrabiamy ciasto. gdy wyrośnie pieczemy 50 min. w 180 stopni. (Możemy posypać kruszonką, dodać rodzynki). Wspaniałe zarówno do kawy jak i do mleka. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 20.02.2011 14:59
Na zdjęciu wersja z rodzynkami.
Ania67 11.12.2010 09:40
Na pewno wypróbuję
accee 19.11.2010 18:55
super przepis
Magda60 05.11.2010 09:59
super
Mysiunia 27.10.2010 10:55
bardzo ciekawy przepis:)
Natalia/tubisiek 19.10.2010 13:11
nigdy nie jadłam takiego ciasta!
Wojtek8 19.10.2010 08:55
smaczne musi być
banditka 13.10.2010 09:27
interesujace, dynie tak rzadko w polskich przepisach sie widzi
aranka 12.10.2010 09:17
Z dynia jeszcze nie robiłam,trzeba wypróbować
Kate131 10.10.2010 15:26
ciekawe, z dynią nie robiłam
Agnieszka172 08.10.2010 17:59
smaczne na pewno
Magda60 07.10.2010 11:04
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak