Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 500 gram
marchewka 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
koperek
olej do smażenia
sól
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na warzywach

Filety z ryby rozmróź dzień wcześniej, posól, popieprz, obficie skrop sokiem z cytryny, możesz również posypać ulubionymi ziołami, np. tymiankiem, a następnie wstaw na noc do lodówki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Marchewkę, seler i por obierz i umyj. Marchewkę i pora pokrój w talarki, seler pokrój w słupki. Następnie warzywa wrzuć do usmażonej cebuli i duś 30 minut od czasu do czasu mieszając. Jeśli w czasie duszenia wyparuje za dużo wody, to podlej warzywa przegotowaną wodą. Po 30 minutach warzywa dopraw solą i pieprzem, dodaj koperek i ułóż na wierzchu filety. Przez pół godziny duś filety razem z warzywami, co 10 minut obracając je na drugą stronę. Pamiętaj o delikatnym poruszaniu zawartości patelni drewnianą łopatką aby nic nie przywarło do dna, a także o podlewaniu wodą. Tak przygotowana ryba najlepiej smakuje z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika120 24.06.2011 21:03
Wygląda naprawdę bardzo apetycznie i tak też pewnie smakujeL)
Kopiko1983 10.02.2011 06:50
Pysznie wygląda - muszę spróbować!
m1monika 21.12.2010 09:17
wygląda super i pewnie tak smakuje!!!
traktorek 02.12.2010 15:18
ciekawie wygląda
cukiereczek 28.11.2010 08:50
Smacznie i zdrowo
m1monika 20.11.2010 13:37
Pięknie podane!!! Naprawdę super!!!
Izabela28 01.11.2010 11:40
Bardzo lubię tak przyrządzone filety z ryby:)
Emilia22 26.10.2010 12:08
uwielbiam ryby w takim wydaniu:)
krzyniu1984 22.10.2010 20:05
ładnie podane
Justyna70 10.10.2010 14:07
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak