Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z selerem konserwowym.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler konserwowy
papryka
por
groszek konserwowy
15 dag szynki
majonez
natka pietruszki
sól, pieprz
jabłko 1 szt. (duże)
ogórki konserwowe 2 szt.
jajko 4 szt.
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z selerem konserwowym.

Seler odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.Jabłko utrzeć na tarce.Jajka ugotować i zetrzeć na tarce.Paprykę,ogórki,szynkę pokroić w kostkę.Ser żółty zetrzeć na tarce.Por pokroić w półplasterki.Natkę pietruszki posiekać.Układać następującymi warstwami :
Jabłko.
Seler.
Majonez.
Por.
Papryka. (nieco ją posolić)
Szynka.
Ogórek konserwowy.
Nieco startego żółtego sera.
Groszek.
Jajko.
Ser żółty.
Majonez.
Reszta startego żółtego sera.
Przystroić pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak