Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowiec szynkowo-serowy na ciepło i zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka konserwowa w plasterkac 1 opakowanie
ser topiony 1 (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowiec szynkowo-serowy na ciepło i zimno

1. układać warstwowo ser i szynkę ( 6 warstw sera i 6 szynki) a następnie przyciąć składniki tak, by utworzyły równe kwadraty
2. posypać przekładańca z wierzchu zmieloną papryką
3. zapiekać, aż ser lekko się stopi
4. można podawać na ciepło np. z sosem duńskim lub tatarskim; albo schłodzić i kroić w plasterki i obkładać kanapki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 11.02.2012 08:32
mnaim
fictor123 11.02.2012 08:32
mnaim
gosia561 11.11.2011 16:00
nie przyprawiałam papryką
Magdalena80 11.09.2011 21:24
fajnie wygląda
Małgorzata106 31.08.2011 18:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak