Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1, 5kg golonki
350g wloszczyzny bez kapusty
białko
sól
chrzan ze słoika
pomidor
natka pietruszki
koncentrat 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: golonka w galarecie

Golonke pokroic i zostawic natarta przyprawami na 24godz. Nastepnie gotowac na mallym ogniu, az zmieknie Pod koniec gotowania dodac wloszczyzne. Nastepnie golonke oczyszczona z kosci wylozyc na polmisem. Porobic kilka kupek z chrzanu, poukladac pomidora pokrojanego w cwiarki, posypac posiekana pietruszka, 1/2 l wywaru wymieszac z koncentratem i bialkiem, zagotowacmieszajac dodac namoczona w malej ilosci wody żelatyne i przyprawy chwile pogotowac. Potem roztwór przecedzic i zalac mieso. zostawic do zastygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak