Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wielowarzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 kg
ogórki 1 kg
jabłka 1 kg
marchew 1 kg
pomidory 1 kg
cebula 1/2 kg
ocet 1 szklanka
cukier 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Zalewa: 2 szklanki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wielowarzywna

Kapustę siekamy, ogórki kroimy i zasalamy na 12 godzin. Cebulę kroimy w półtalarki i zasalamy oddzielnie.
Zagotować składniki zalewy. Wrzucić do niej najpierw cebulę, kapustę, ogórki, marchewkę, jabłka, pomidory. Przekładamy sałatkę do słoików i pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 22.07.2011 21:58
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak