Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem śmietanowo - grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron wstążki 200 g
śmietana 18-procentowa 400 ml
pieczarki 400 g
szalotki 2
sól, pieprz
sos sojowo grzybowy 2 łyżki
pietruszka posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem śmietanowo - grzybowym

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Pieczarki kroimy w ćwiartki, szalotki w piórka smażymy na patelni, przyprawiamy solą ,pieprzem, dodajemy 2 łyżki sosu sojowo grzybowego. Zalewamy pieczarki śmietanką, dorzucamy kostkę bulionu grzybowego, gotujemy aż sos zgęstnieje. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Układamy makaron na talerzu, przykrywamy sosem. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak