Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delicje z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
250 g mąki
200g margaryny
serek bieluch
sól i galka muszkataluwa
Farsz:
2og grzybów suszonych
500g kapusty kwaszonej
10g cebuli
tłuszcz
20g maki
sól, pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: delicje z kapusty

Ciasto zagniesc ze wyszystkich skladnikow i zostawic na 1 godz w lodówce.
Grzyby ugotowac. Kapuste posiekac zalac mala iloscia wody i ugotowac. cebule posiekac podsmazyc, dodac kapuste, posiekane grzyby i reszte skladników. Doprawic. Ciasto rozwalkowac na gubosc 5mm, pokroic w paski o dl 8cm, nalozyc nadzienie wzdłuż kazdego paska, zwinac w rulony, pokroic w poprzek na czesci dl 6cm. Ulozyc na blaszce i piek w 200\' az sie zarumienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak