Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na słodko-kwaśno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag
rosołowe lub kości
marchew
ocet 1,5 łyzki
cukier do smaku
sól
zasmazka z margaryny i maki
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na słodko-kwaśno

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, następnie ugotować w tej samej wodzie z mięskiem, osolić, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę. Dodać ocet i cukier do smaku. Zaciągnąc zasmazką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.02.2012 10:46
pyszniutka zupa,moje ulubione smaki
Renataj 05.12.2011 07:12
Też tak lubię - pycha
romanrafal
romanrafal 09.03.2011 14:41
fajne
Mirka-Ludomila 02.12.2010 16:40
PACPAW -JA ROBIĄC KAPUSTĘ SŁODKO KWAŚNĄ RÓWNIEŻ ŁĄCZĘ OCET Z CUKREM, LUB KWASEK CYTRYNOWY Z CUKREM
Mirka-Ludomila 23.10.2010 01:36
lubię taka
pacpaw 18.10.2010 15:25
ocet plus cukier interesujące połączenie ciekawe jak zmieni smak w innych zupach.koniecznie do wypróbowania
agnieszka214 07.10.2010 09:31
mnima mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak