Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 200 gram
soczewica zielona 200 gram
ząbek czosnku 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 250 gram
olej do smażenia
cukier 1 łyżeczka
sól
woda 1/2 (przegotowana)
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z soczewicą

Soczewicę mocz kilka godzin w zimnej wodzie, a następnie ugotuj do miękkości i odcedź. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, a następnie wrzuć do niej obrany i posiekany czosnek. Do naczynia z usmażoną cebulą i czosnkiem dodaj ugotowaną soczewicę, koncentrat pomidorowy, wodę i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj doprawiając solą, pieprzem i oregano. Do soczewicy w sosie pomidorowym dodaj ugotowany makaron i jeszcze raz wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.04.2013 14:32
ciekawy smak,nigdy nie jadłam
indi 22.08.2011 10:05
wygląda apetycznie
adam1f 26.05.2011 00:17
dobre
stokrotka 17.04.2011 10:13
smaczne
Kopiko1983 13.03.2011 15:45
Super!
jolaxa 16.01.2011 13:17
musi byc pyszne :)
Izka192 08.01.2011 15:11
Pycha:)
traktorek 30.11.2010 09:48
jeszcze nie jadłam soczewicy
Leonka 26.11.2010 13:52
Bardzo apetyczny!
Mysiunia 02.11.2010 09:47
swietne!
Justyna70 27.10.2010 11:35
zjadłabym sobie!
krzyniu1984 16.10.2010 17:35
wygląda super!
TyTaN 10.10.2010 12:54
pięknie się prezentuje,i tak samo smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak