Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z mozzarellą boczkiem i porem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spód pod pizze 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka na sos
woda 1 łyżka na sos
oregano szczypta na sos
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser 50 gr
boczek 100 gr
mozzarella w kulce 1 szt
por (biała część)
pieczarki 2 szt
Bazylia suszona Prymat szczypta na sos

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z mozzarellą boczkiem i porem

Wymieszać składniki na sos i nagrzać piekarnik z kamieniem do pieczenia pizzy.

Ciasto podzielić na 3 części rozpłaszczyć lub rozwałkować, posmarować placek sosem, rozłożyć żółty ser, pokrojony w paski boczek, pieczarki pokrojone w drobne kawałeczki, por pokrojony w cienkie ukośne plasterki, na wierzch położyć trochę mozzarelli, posypać oregano. Piec na kamieniu ok 10 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 28.11.2010 17:15
zgadzam się super
rosik93 07.10.2010 16:34
Rewelacyjnie wygląda i napewno super smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak