Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i brzoskwinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżecz
cukier 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 opakowania
brzoskwinie w puszce 1/2 puszki
jajko 4 szt.
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i brzoskwinią

Biszkopt
Ubić żółtka z 1/2 szkl cukru, dalej ubijać dodając mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na końcu ubić pianę z białek, dodać do masy żółtkowej, delikatnie mieszając.
Ciasto wylać do wysmarowanej formy, i piec 25 minut w 180 stop.

MASA
Jabłka przesmażyć z cukrem, dodając żelatynę, zagotować.
Brzoskwinie wyjąć z soku i osączyć.
Biszkopt podzielić na 2 części, na pierwszą część wyłożyć jabłka, położyć na jabłka brzoskwinie i przykryć drugą częścią biszkoptu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 08.06.2012 16:22
smaczny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak