Pieczeń drobiowo-wieprzowa z serem

Pieczeń drobiowo-wieprzowa z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso drobiowe mielone

    30 dag
  • mięso wieprzowe mielone

    40 dag
  • ser żółty

    15 dag
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • cebula

    1
  • jajko

    1 sztuka
  • zupa

    1 serowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty i cebulę należy pokroić w kostkę i dodać do obu rodzajów mięs. Wbić jajko, dodać bułkę tartą, przyprawy i zioła (np. majeranek, bazylię) oraz wsypać zupę serową. Wszystko razem wymieszać i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 1h w temperaturze 180 stopni.

Pieczeń można podawać na zimno i na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

21.05.2012 10:06
smaczne

rakow2

27.11.2011 15:02
smaczna

Iwusia

21.02.2011 22:07
zapowiada się apetycznie :D

ewelinapac

02.10.2010 16:23
bardzo smaczna

cukiereczek

10.08.2010 16:33
super

mehia

20.05.2010 09:50
muszę wypróbować :)

dagmina

09.05.2010 11:57
Sama robię podobną pieczeń i muszę przyznać, że jest znakomita! Polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat