Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń drobiowo-wieprzowa z serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe mielone 30 dag
mięso wieprzowe mielone 40 dag
ser żółty 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1
jajko 1 sztuka
zupa 1 serowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń drobiowo-wieprzowa z serem

Ser żółty i cebulę należy pokroić w kostkę i dodać do obu rodzajów mięs. Wbić jajko, dodać bułkę tartą, przyprawy i zioła (np. majeranek, bazylię) oraz wsypać zupę serową. Wszystko razem wymieszać i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 1h w temperaturze 180 stopni.

Pieczeń można podawać na zimno i na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.05.2012 10:06
smaczne
rakow2
rakow2 27.11.2011 15:02
smaczna
Iwusia 21.02.2011 22:07
zapowiada się apetycznie :D
ewelinapac 02.10.2010 16:23
bardzo smaczna
cukiereczek 10.08.2010 16:33
super
mehia 20.05.2010 09:50
muszę wypróbować :)
dagmina 09.05.2010 11:57
Sama robię podobną pieczeń i muszę przyznać, że jest znakomita! Polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak