Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
cukier, 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżecz
posypka kolorowa
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
galaretka cytrynowa 1 szt.
polewa czekoladowa 1 szt.
jajko 5 szt.
jabłka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami

Biszkopt:
Białka ubić na pianę z 3 łyżkami cukru, potem dodać żółtka, delikatnie mieszając.
Wsypać mąkę wymieszaną z cukrem pudrem, wymieszać.
Ciasto piec około 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Masa jabłkowa:
Obrane i pokrojone jabłka przesmażyć, wsypać cukier i galaretkę z żelatyną, wymieszać, chwilę pogotować.
Biszkopt przekroić na pół.

Na biszkopcie ułożyć masę jabłkową, przykryć drugą połówką biszkoptu, polać polewą i posypać posypką kolorową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 18.06.2011 00:25
robię troszkę inaczej
alaaa 11.10.2010 12:36
bardzo proste ale bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak