Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietana 18%
Koperek suszony Prymat
majeranek
bazylia
pieprz, sól
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
dorsz 1 kg
jajko 3 szt.
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie koperkowym

Dorsza leciutko solimy. Następnie smażymy rybę wcześniej obtoczoną w jajku i bułce tartej. Tak przygotowaną rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego.W miseczce mieszamy śmietanę z koperkeim,bazylią i majerankiem oraz papryką. (dawki według własnego uznania ).Sosem zalewamy rybkę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak