Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy 600 gr
Majeranek suszony Prymat
cukinia 1 szt
pomidory bez skóry 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
bulion 500 ml
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z cukinią

Mięso pokroić na kawałeczki, przysmażyć razem z czosnkiem i cebulą na patelni.
włożyć do garnka podlać bulionem i gotować do miękkości z dodatkiem przyprawy do gulaszu ziela angielskiego i majeranku. Kiedy mięso już jest miękkie dodać pokrojoną cukinię i pokrojone w kostkę pomidory gotować ok 10-15 min.. doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.08.2011 16:43
gulaszowej z cukinią nie robiłam ,fajna alternatywa dla niej
Agnieszka172 05.02.2011 15:04
bardzo smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak